Raul Lazar
de pe Decembrie 29, 2021
1,191 vizualizări

Fiecare vede și percepe un site de matrimoniale în felul său, însă, mulți dintre noi au o concepție greșită despre aceste site-uri. Mai jos ai un scurt articol despre ce sunt și ce ar trebui să faci și să nu faci pe astfel de site-uri.

O definitie generală:

Un site de matrimoniale, este un website/ o platformă care facilitează găsirea altor persoane în vederea distracției, întâlnirilor, relațiilor de lungă durată sau chiar căsătoriei.

O definiție mai tradițională:

Un site de matrimoniale ar trebui să fie un site dedicat relațiilor de dragoste între persoane singure care își doresc relații serioase, relații de căsătorie. Site-urile de matrimonale ar trebui prin definiție să ajute femeile și bărbații singuri să se cunoscă mai bine sau să se întâlnească.

Ce este Socializări? 

Socializari.ro este o comunitate online, un loc de întâlnire pentru a facilita "legarea" de noi prietenii, un loc unde fiecare poate să împărtășească idei și gânduri, un loc unde cei plecați departe să poată schimba o vorbă cu alți compatrioți, un loc unde să te poți vedea prin webcam cu prietenii, un loc în care oamenii socializează și leagă relații.
Cu alte cuvinte, Socializări nu este doar un site de matrimoniale, este mai mult o rețea de socializare.

Concepție greșită?

Foarte mulți percep site-urile de matrimoniale greșit. De ce zic asta? Fiindcă mulți când zic "site de matrimoniale" se gândesc direct la un loc unde găsesc persoane "dornice de sex", de parcă nu putem găsi sex "pe toate gardurile".
Percepția asta vine oarecum atât din cultura noastră cât și din "educația" făcută de către tot felul de site-uri așa zise de "quick fuck" care, pentru cei care nu știau, acele website-uri sunt false (profile false) și au un singur scop, să-ți ia banii.

De ce alegem site-urile de matrimoniale?

Motivele pentru care alegem astfel de website-uri sunt diverse, de la comoditatea/ confortul casei tale, la lipsa timpului, la posibilitatea de a putea selecta o persoană conform criteriilor tale, până la timiditate în viața reală.

Printre altele, un site de matrimoniale te ajută:

 • să cunoști o persoană cât de cât înainte de a te întâlni cu ea.
 • să cunoști o persoană nouă din siguranța casei tale. 
 • să depășești anumite bariere psihologice, rețineri, timiditate etc. pe care le poți întâmpina față în față.
 • "să fi tu" fără a fi "sub presiune" când inițiezi o conversație, astfel poți crea o impresie mai bună despre tine.

Motivele pot fi multe, mai sus am enumerat câteva dintre ele. 

Sunt sigure site-urile de matrimoniale?

În general sunt sigure, însă, precautii elementare ar trebui luate atunci când te întâlnești pentru prima dată cu o persoana cunoscută pe un site de matrimoniale. Recomandarea noastră este să încerci să cunoști cât mai bine persoana cu care urmează să te întâlnești și să faci acest pas doar dupa o perioadă mai lungă în care s-au purtat discuții în mediul online. 

Calitatea conținutului?

Un site de matrimoniale de calitate, ar trebui în primul rând să fie transparent și să informeze corect utilizatorul. 
Un site de matrimoniale corect, cu profile reale, niciodată NU o sa aibă o pondere mai mare de 75% bărbați - 25% femei, toate website-urile care susțin cifre mai apropiate, ar trebui să vă ridice niște semne de întrebare. 

Sunt gratuite site-urile de matrimoniale?

În general, nu. Aproape toate au o taxă lunară pentru a avea acces la ele sau funcționabilitățile acestuia, însă, Socializari.ro este GRATUIT.

Atenție: în ultimii ani au apărut multe website-uri cu taxă, care arată foarte bine, au o mulțime de profile, aproape toate profilele au poze și detalii completate însă aceste website-uri sunt false, ba le-aș numi chiar SCAM. De ce? Sunt făcute doar să arate bine, sunt majoritatea profile false, iar scopul acestora este doar să plătești pentru un cont VIP, Premium, etc. 

În România a apărut chiar o întreagă rețea de astfel de website-uri, ba chiar site-uri adiacente care recomandă și care fac așa numite recenzii la aceste site-uri (false).

Există vreo limită de vârstă pe site-urile de matrimoniale?

Deoarece un astfel de site poate conține și materiale destinate adulților, da, trebuie să ai minim 18 ani.

Ce infomații ar trebui să împărtăsesc pe site-urile de matrimoniale?

De regulă, nu ar trebui să împărtășiți orice infomații pe care le consideri vitale sau te pot compromite. Cu alte cuvinte, fiecare ar trebui să știe ce poate implica distribuirea unei infomații personale în mediul online.
Site-urile de matrimoniale fiind un spațiu online public, ca de altfel aproape orice rețea socială (ex. Facebook) nu este recomandat să postezi infomații mai "delicate" decât ai posta și pe alte rețele sociale.
Până la urmă fiecare dintre noi, trebuie să ne asumăm faptul că orice postezi, poate fi văzut și de alții.

Cum am mai multe șanse să cunosc pe cineva pe site-urile de matrimoniale?

Pentru o credibilitate mai mare și șanse mai bune să-ți găsești perechea potrivită, este recomandat să:

 • ai o poză de profil 
 • ai mai mult de o poză încărcată în site
 • ai un profil cât mai complet 

iar dacă site-ul oferă, să ai un profil verificat. De ce? Fiindcă un profil verificat oferă mai multă încredere celorlalți. 

Ce nu trebuie să faci pe site-urile de matrimoniale?

Ar fi câteva reguli de precauție, cum ar fi:

 • să nu postezi sau să spui unei persoane adresa ta. 
 • să nu postezi sau să spui unei persoane numărul tău de telefon - bine-înteles, poți da numărul tău de telefon, dar doar după ce ai apucat să cunoști cât de cât persoana respectivă. 
 • să nu trimiți bani sau alte bunuri altor utilizatori. 
 • să nu trimiți conținut care te poate compromite altor utilizatori. 

Am voie să postez conținut explicit pe site-urile de matrimoniale?

Depinde, sunt site-uri care acceptă și sunt care nu. De regulă si cele care acceptă, acceptă în anumite condiții. 
Socializări acceptă, ÎNSĂ, NU la poza de profil, iar pozele cu conținut explicit, trebuie să aibă bifată opțiunea "matur strict" (de regulă sistemul de inteligență artificială al site-ului le detectează și le pune în mod automat așa).

 

Like (4)
Loading...
4