catalyna
de pe Decembrie 30, 2021
975 vizualizări

Încep prin a spune că faptul că vrei să apelezi la serviciile de online dating (site-urile de întâlniri online) nu este deloc rușinos sau anormal, ci chiar dimpotrivă, este un lucru perfect normal!

Motivele pentru care alegem astfel de website-uri sunt diverse, de la comoditatea/ confortul casei tale, la lipsa timpului, la posibilitatea de a putea selecta o persoană conform criteriilor tale, până la timiditate din viața reală.

 

Pe scurt, printre altele, un site de matrimoniale te ajută:

  • să cunoști o persoană cât de cât înainte de a te întâlni cu ea.
  • să cunoști o persoană nouă din siguranța casei tale.
  • să depășești anumite bariere psihologice, rețineri, timiditate etc. pe care le poți întâmpina față în față.
  • "să fi tu" fără a fi "sub presiune" când inițiezi o conversație, astfel poți crea o impresie mai bună despre tine.

Motivele pot fi multe, mai sus am enumerat doar câteva dintre ele.

 

Poate să iasă ceva frumos din dating-ul online?

Răspunsul clar și răspicat este, DA! Există multe perechi care după o perioadă petrecută pe chat discutând, unele chiar aflate la distanță mare unul de altul, într-un final s-au întâlnit iar de acolo a început o relație frumoasă. Avem multe astfel de exemple și aici pe Socializări (ex. ClubInterzis) unde niște povești pe chat au rezultat cu timpul în căsătorie.

 

Cum funcționează aceste întâlniri online?

Primul pas, este simplu și nu durează mai mult de câteva minute, și anume, să îți creezi un cont de utilizator prin alegerea unui nume de utilizator care să te reprezinte cât mai bine, să precizezi ce cauți pe acest site (distracție, prietenie, căsătorie, sex) și restul detaliilor pe care le poți completa în secțiunea de editare cont.

Pentru o credibilitate mai mare și șanse mai bune să-ți găsești perechea potrivită, este recomandat să:

  • ai o poză de profil
  • ai mai mult de o poză încărcată în site
  • ai un profil cât mai complet

iar dacă site-ul oferă, să ai un profil verificat. De ce? Fiindcă un profil verificat oferă mai multă încredere celorlalți.

Al-2-lea pas, după ce ai un profil cât mai complet posibil, te pui pe căutat în lista de utilizatori deja înscriși pe site folosind funcția de căutare, contactezi persoanele care îți prezintă interes prin mesageria internă, prin chat-ul video sau dacă vrei ca primul pas să fie mai rezervat, folosești funcția de “sunt interesat de tine”.

 

Și dacă nu este adevărat?

Niciodată nu putem să fim siguri cine este în spatele unui monitor, iar tendința este ca toți să părem cât mai perfecți, însă, în realitate lucrurile pot fi departe de adevăr, implicit, pot conduce la surprize neplăcute. Ca să nu cazi în capcana unora, o atenție sporită, o conversație întinsă pe o perioadă mai îndelungată, un profil verificat și o discuție prin chat video te ajuta să scazi acest risc.

Câteva sfaturi:

1. Ca să te poți convinge că persoana din poză este și cea din spatele monitorului, o poți invita să între pe chat-ul video disponibil pe Socializări și îi ceri să deschidă camera web.

2. Încearcă să-i urmărești modul în care îți scrie și ce îți scrie, dacă se contrazice singur (de regulă, cei dubioși, joacă “la mai multe capete” și uită ce spun la fiecare)

3. Citește și articolul Pe cine trebuie să ocolești dacă îți cauți jumătatea online?

 

Cum îl/o abordezi?

Din mica descriere și/sau alte detalii completate la profil, îți poți face o idee despre persoana care te interesează și poți începe printr-o simplă cerere de prietenie, urmată de un mesaj cu un banal “Bună”. În plus, Socializări îți oferă și posibilitatea de reacționa la pozele utilizatorului print-un simplu like sau inimioară, îți oferă posibilitatea de a trimite o notificare “Sunt interesat de tine”, etc.

Nu uita, niciodată să nu oferi detalii despre adresa ta, locul de muncă sau numărul de telefon fiindcă niciodată nu putem să știm peste cine dăm.

 

Întâlnire?

Dacă după lungi conversații în care v-ați cunoscut cât de cât și te hotărăști să îți dai întâlnire, fă-o într-un loc public. Ba chiar mai mult, la prima întâlnire ca fată, nu este recomandat să mergi singură, ci cu o prietenă sau cel puțin să anunți pe cineva că urmează să te întâlnești cu cineva și unde.

Postat în: Divertisment, Matrimoniale