DaniliucCatalin
de pe Martie 27, 2022
469 vizualizări

Descurajarea și distrugerea fac parte din societatea noastră

Descurajarea și distrugerea fac parte din viață și ne urmăresc oriunde mergem. Acestea se găsesc în respirația noastră și așteaptă un moment potrivit pentru a se dezvălui. Aleg momentele slabe. Acele momente de nesiguranță sau momente de îndoială, atunci când ne permitem să luăm în considerare ideea că ceilalți sunt superiori nouă.

Descurajarea și distrugerea sunt buni parteneri. Acestea lovesc împreună și izbesc puternic și repede, sfărâmând ceea ce rămâne din încredere și controlând haosul din mintea noastră, până când credem cu adevărat că valoarea noastră este atât de redusă încât tot ce este în afara vieții este mai bun decât tot ce este în ea. Ne așezăm și ne oprim asupra imaginilor decupate, puse în fața noastră. Credem că sunt imaginile fericirii pe care nu o putem găsi. Succesul pare atât de departe. Nu îndrăznim să credem că iubirea chiar există.

Ne-am dori să discutăm despre o versiune mai bună a noastră.

Dar descurajarea și distrugerea sunt doar un subiect închis. Ele nu recunosc lumina care intră pe celalată fereastră.

Nu lăsa în urmă lucrurile grozave pe care le-ai făcut. Supraviețuirea vremurilor dificile. Lucrând multe ore suplimentare. Atunci când te-ai oprit să ajuți pe cineva căruia nu-i păsa nici cum te cheamă. Făcând acel pas pentru a face fericit pe cineva pe care îl iubești. Iubind necondiționat. Respirând încă o dată. Începând o nouă dimineață. Urmând acel vis, acea carieră, acea meserie, acea nouă aventură.

Citește și :   Coafuri frumoase pe care ți le poți face singură

Descurajarea va obiecta că aceste lucruri nu sunt importante. Că supraviețuirea unei alte zile este ușor de realizat și a alege să iubești nu este ceva special. Îți spune că lucrurile pe care le faci, cum ar fi să iei o băutură pentru prietenul tău, să cumperi bibelouri la întâmplare pentru sora ta și să te asiguri că toată lumea are centura pusă înainte de a conduce, sunt lucruri de bază.

Și tocmai când te simți defavorizat, distrugerea vine pentru a discredita momentele în care simțeai că ai realizat ceva.

Strica fericirea că ai absolvit, pentru că altcineva a absolvit la o instituție mai importantă. Strică entuziasmul cu care încerci să te interesectezi. Te face să te simți inutilă, apoi mai rău și tot așa, până când te scufunzi într-un ciclu care te ruinează.

Ideea este că toată lumea se află în acest ciclu la un moment dat. Toată lumea stă acolo, simțindu-se dezamăgită, luptă să ajungă cu un pas mai in față. Și singura cale de ieșire este să ne încurajăm unii pe alții și să organizăm haosul în ceva bun.

Vom ajunge mai sus doar construind împreună. Și voi pune prima piatră, spunându-ți că sunt mândru de tine doar pentru că ai făcut acel pas în plus, acel moment pentru a iubi și a crește. Sper că vei găsi un moment în care să fii mândru de tine, apoi să fii mândru de cei din jurul tău. Până când ne vom ridica cu toții și împreună vom construi un viitor mai bun.

Postat în: Societate