DaniliucCatalin
de pe Aprilie 7, 2022
500 vizualizări

Aceasta nu este o scrisoare de dragoste, Iți promit!

Draga mea prietenă,

Povestea noastră este una ciudată. Unică, în cel mai bun caz. Este o poveste care dansează continuu de-a lungul anilor. Este aproape imposibil să descriu dinamica dintre noi și nu trebuie să încerc, dar, într-un fel, sunt curios. Etichetele sunt oricum arbitrare, dar de dragul discursului meu, voi face o încercare.

Prieteni” nu funcționează și/sau dacă funcționează, „doar” nu este expresia potrivită. Termenul nu afectează istoria noastră și nici nu reduce ceea ce suntem. Nu ne face dreptate deloc. Termenul este prea ambiguu și lasă infinitul în seama imaginației. (Rețineți că, deși îmi place cu adevărat ambiguitatea, în general, caut un termen mai solidificator pentru intențiile și scopurile acestei misive.) Alți termeni au prea multă certitudine și, Dumnezeu știe, unul dintre aspectele cele mai prețuite este incertitudinea noastră inevitabilă. Imprevizibilitatea alimentează acest tren nebun, draga mea, și îmi place. Dar, cu toate acestea, cuvintele sunt prea statice, prea absolute și niciunul nu este veridic în a ne descrie.

Suntem o fluctuație de definiții; suntem un spectru. Apropierea noastră nu are nevoie de un termen sau de o definiție specifică, deoarece niciun cuvânt nu poate cuprinde tot ceea ce suntem.

Nu, apropierea noastră are nevoie de un roman, ceva de profunzime și elaborare, ceva care să dea și să lase loc de schimbare.

Tu și cu mine, suntem niște valuri într-un ocean care dansează. Romanul nostru atinge punctul culminant și cade tumultuos pe măsură ce parcurgem povestea. Paginile se revarsă cu emoții, evenimente, nopți de desfrânare totală, amintiri pe care cu siguranță nu le voi uita niciodată. Și pe măsură ce paginile continuă să se întoarcă, povestea noastră continuă.

Nu știu cum s-a întâmplat, sau de ce. Nu voi pune întrebări și nu voi încerca să descopăr tainele cuvintelor. Știu că sunt atras de tine (conștient sau nu); poate sunt asemănările noastre, sau poate nu. Diferențele noastre strălucesc și sunt armonioase. Am scris despre întuneric și despre lumina din tine; cea care se emană zgomotos și cea care doarme liniștit îngropată înăuntru. Această juxtapunere a opusului diametral mă mistifică pur și simplu. sunt fermecat. Ești o melodie, consonantă și disonantă în tandem, majoră și minoră, simfonică și cacofonică, creând în mod constant acest mister neîncetat pentru mine. Ești o adevărată intrigă.

Sunt de acord cu ideea că suntem legați la nesfârșit unul de celălalt. Dragă, sunt un cinic, dar dacă există un pic de optimism în mine, acesta este.

Viața este haotică. Evenimentele sunt aleatorii – totul este aleatoriu. Lucrurile se întâmplă pur și simplu și rareori există vreodată o explicație. Dar din când în când, un tipar ia naștere din haosul pur și fulgerător care este viața. Einstein a spus: „Dumnezeu nu joacă zaruri”. Nu sunt de acord. Cred că joacă. Dar dacă arunci acele zaruri în mod repetat pentru eternitate, în cele din urmă vei obține toate perechile, sau toate numerele impare sau numerele pare sau orice alt model aleatoriu. Foarte rar, un tipar apare din întâmplare. Și dacă o putem recunoaște, în acest moment, se naște eleganța. Draga mea, tu și cu mine suntem acel moment. Noi suntem acea raritate. Împreună suntem creatorii acelei eleganțe. Am întrerupt dezordinea entropică a vieții și din acest motiv suntem legați la nesfârșit.

Anii vor veni și vor trece, oamenii vor veni și vor pleca. Povestea noastră va continua; povestea noastră va fi, uneori, inactivă. Înălțimi și coborâșuri. Paginile pot rămâne goale, sau un cuvânt ici și colo, dar paginile se vor întoarce totuși. Romanul nostru continuă. Povestea noastră dăinuie pentru că suntem și vom fi legați la nesfârșit, mereu.

Nu suntem un cuvânt, pentru că nu există doar unul care să ne reprezinte.

Postat în: Altele