Arlekin Brown
#0
Pentru că suntem diferiţi, avem motive diferite pentru care vrem să ne căsătorim.
Vrem pentru a simţi permanent afecţiunea soţiei/lui.
Nu intuiam încă adâncurile relaţiei dintre un bărbat şi o femeie, nici bucuria care vine din naşterea de prunci. Nici acum nu le intuiesc, le bâjbâi. Nu știu care a fost motivația soției mele de a se căsători, dar nu a fost departe de felul în care vedeam și eu lucrurile. Dacă un băiat și o fată se căsătoresc având o percepție diferită asupra familiei, atunci lucrurile se complică pe termen lung.
Intrăm în viaţa de familie pentru a dărui nu pentru a aştepta dăruire. Defapt declanşatorul iubirii în celălalt e chiar darul iubirii mele.
Acceptaţi-vă prietenul/prietena aşa cum e şi vă rog să nu aveţi aşteptări nerealiste de la cei din jur. Fericirea familiei pe care o veţi întemeia are la temelie imboldul ”mă voi jertfi eu pentru ea/el şi nu cât de mult poate celălalt să-mi ofere mie. Dar jertfa mea să se întemeieze în Adevăr, în Dumnezeu nu în fugă după pofta trupului și a ochilor”.
Atât contează în familia pe care o vei întemeia: cât de mult împlineşti tu poruncile Domnului în viaţa ta şi cât de mult te jertfeşti pentru celălalt.
Poate uneori așteptăm de la viața de familie marea poveste de iubire a vieții, sau o fericire disponibila permanent indiferent de faptele noastre, de efortul depus pentru a fi fericiți. Vedem familii fericite în jurul nostru și ne gândim că s-au născut așa, fericite...
O relație se construiește cu răbdare, cu luptă, cu rugăciune și doar Dumnezeu prin Trupul și Sângele Lui poate uni un bărbat și o femeie așa cum nici ei nu și-au închipuit vreodată. Iubirea dintru începutul relației dintre un băiat și o fată este mai mult atracție fizică dar adevărata iubire ne-o va arăta Dumnezeu în viața de familie. Am nouă ani de când sunt căsătorit și chiar și astăzi lupt pentru a-mi păstra căsnicia, și pentru a ține proaspătă iubirea dintre mine și soția mea, dar și dintre mine și copiii mei.
Doar în Hristos doi oameni pot fi uniți cu adevărat. Doar când eu m-am împărtășit cu Hristos și soția mea s-a împărtășit cu Hristos, atunci Hristos Domnul poate să ne ajute să fim într-un gând, într-o dorire, mergând pe aceeși Cale.
Familia pe care ți-o imaginezi că ai avea-o alături de o fată foarte frumoasă, pe care niciodată n-o poți avea, este incomporabilă cu ce ți-a pregătit Dumnezeu în viața de familie alături de o fată pe care o poți avea și te place. Înțelegerea noastră despre o viață fericită alături de un Făt-Frumos (care există doar în imaginație) sau o Ileana-Cosânzeana, este incomparabilă cu bucuria pe care o poți avea alături de o persoană, ca toate celelalte, cu calități și defecte, dar alături de care Dumnezeu te unește prin Hristos, prin Trupl și Sângele Său.
Să știți fetelor că nu există băieți fără defecte.
Să știți băieților că nu există fete fără defecte.
Poll: Familistii...?
Arlekin Brown
Februarie 23, 2016
Familistii...?
Like (1)
Loading...
1
DaniliucCatalin
#1

În primul rând, căsătoria impune sprijin reciproc în toate aspectele vieții, inclusiv cel profesional. Atunci când doi parteneri se căsătoresc, aceștia promit să-și fie alături unul altuia, la bine și la greu. Luând în considerare aceste aspecte, partenerul trebuie să susțină dorințele și împlinirea visului celuilalt. Atunci când dorințele sunt împlinite reciproc, fericirea ar trebui să se simtă în toată gospodăria, inclusiv in starea de spirit al fiecărui partener.

Like (1)
Loading...