Dintre toate genurile de sarmale gatite in Romania, mie personal astea mi-au placut in mod deosebit :)))
Sarmale bucovinene:
Carne tocata, jumari, orez, pasta de tomate, ceapa, ardei gras, cimbru, boia de ardei, foi de vita, varza murata, sare si piper.
Ingrediente:
1,2 kg carne tocata (amestec porc si vita)
250 g jumari
250 g orez
250 pasta de tomate
2 cepe
1 ardei gras
1 lingura rasa cimbru maruntit
1 lingura boia de ardei
25 foi de vita murate
25 foi de varza murata
sare
piper
Mod de preparare:
Amestecaţi carnea tocată cu jumările date prin maşina de tocat, orezul, spălat în 2-3 ape, pasta de tomate, boiaua de ardei, ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt.
Adăugaţi ardeiul gras tocat cât mai mărunt, cimbrul, sare şi piper proaspăt măcinat.
Omogenizaţi bine compoziţia, după care puneţi câte o lingură din aceasta pe fiecare din foile de viţă şi varză murată. Rulati foile de varză şi viţă de vie şi puneţi sarmalele obţinute într-o cratiţă, pe un strat de varză tocată.
După ce aţi pus toate sarmalele în cratiţă puneţi deasupra acestora un strat de varză tocată.
Puneţi în cratiţă atâta apă cât să acopere ingredientele din cratiţă. Puneţi cratiţa în cuptorul încins şi coaceţi sarmalele la foc mic circa 3 ore.
Serviţi sarmalele fierbinţi, stropite cu smântână, alături de mămăligă caldă.
Pofta mare! :)
Like (1)
Loading...