Raul Lazar
#0
Am creat acest topic in ideea de a ajuta Userii care intampina probleme legate de WebCam in Chat
Chat-ul functioneaza:
Sisteme de operare:
Xp,Vista,Win.7 (32/64 biti) MacOs 10.x iar
Browsere:
I.E, Firefox, Opera, Safari, Chrome
Verificati:
1.Flash Playerul: sa fie o versiune mai noua 10.x il puteti lua de http://get.adobe.com/flashplayer/, instalati-l cu browserul INCHIS!
2. Faceti un TEST de webcam in flash: http://www.sillywebcam.com/others/?demo=test-your-webcam sau http://mailvu.com/testCamera/TestYourWebCam.html
3.Daca aveti un antivirus de genul Total Protection care include si Firewall: verificati daca nu blocheaza porturile in general: 21 si 80 in unele cazuri daca tin minte bine 5100 si 5101 (ultimele 2 sunt in cazul messengerului)
4.Verificati-va daca pc-ul/laptopul va recunoaste Cam-ul in flash asa : click dreapta de ex pe chat-selectati "settings"-selectati ultimul tab (ii desenat un webcam) si sub Camera trebuie sa apara intr-o lista drop-down cu device-ul dvs; daca nu aparare insemna ca nu aveti fie instalate driverele fie incorect instalate
Probleme care mai pot aparea:
1.Nu se transmite Imagine Video (imagine neagra)- iesiti si intrati inapoi pe chat
Daca nu se rezolva verificati pasi de mai sus
2.Imagine in Reluare - pc-uri slabe, conexiune la internet slaba de ex stickuri de la orange,vodafone cu toate ca nu in toate cazurile
3.Se inchide WebCamul la o perioada de timp - exista totusi o incompabilitate intre windows 7 si vista + internet dial-up (voi incerca sa gasesc problema, nu sunt sigur inca)
Probleme mai complicate:
1.Browsere se inchid la deschiderea WebCam-ului
acesata problema poate aparea in unele cazuri la laptopuri cu bluethoot incorporat datorita unui fisier sistem al acestuia in special sub Windows 7 si Vista
Rezolvare : cautati fisierul " BtwVdpCapFilter.dll " il gasiti in " C:\windows\system32 " si redenumiti-l de ex "BtwVdpCapFilter1.dll" cand se face acest lucru sa aveti bluethootul INCHIS .
PS: daca faceti acest lucru in multe cazuri veti intampina vreo 2-3 mesaje de eroare cand deschideti bluethootul dar nu va afecta functionabilitatea acestuia! (acesta problema apare de obicei la un laptop Sony Vaio).
Alte Probleme:
1.sub windows vista si 7 (in special 64 biti)
2.in foarte multe cazuri la laptopurile Asus cu build-in camera (Un mic bug al lor)
3.sub sistemul de operare Ubuntu
Posibile rezolvari:
1.poate sa fie doar din optiuni,incearca sa intri la setarile webcamului (ai acolo acele "filtre" dar nu in toate cazurile) poti intra la acele setari asa... sa iti fie simplu, plus nu stiu ce windows ai sa iti zic exact dar asta se aplica in toate cazurile: deschizi messengerul si intri " File-Preferences-Camera Settings"
2.un update la driver ar fi binevenit
Alte Probleme:
Merge greu chat-ul
Cauze:
- chatul este deschis de prea mult timp fara a se da un refresh (se aduna fisiere de cache etc )
- prea multe aplicatii ce necesita flash-player & Java deschise (aplicatii & alte site-uri)
- versiune veche de flash player & java
- browser neactualizat
Voi Reveni Cu Completari pe parcurs .
Ultima modificare facuta in data de Februarie 9, 12:27 pm de Raul Lazar.
Like (1)
Loading...
1