Știu că s-ar putea să fiu criticat pentru acest raport, dar eram atât de nerăbdător să călătoresc în România și atât de dezamăgit după călătorie. -
- Desigur, mi-am petrecut aproape tot timpul în București, așa că asta ar fi putut face diferența.
- Am petrecut 2 zile la Brasov si am fost sa vad Castelul Bran (nimic deosebit!!!). Brașovul a fost cu siguranță drăguț, curat, fermecător etc., dar foarte mic. Aș recomanda Brașovul ca odihnă din București.
- Bucureștiul, pe de altă parte, era foarte mare, foarte răspândit, ceea ce făcea ca luarea taxiurilor să fie necesară pentru deplasarea pe timp de noapte, haotică, murdară și zgomotoasă, cu câini pe străzi care să mă alarmeze cu adevărat, cerșetori, total deranjant, nu m-am simțit niciodată în siguranță umblând și nu am văzut o prezență a poliției.
- Bucureștiul are si o serie de clădiri frumoase, vorbesc despre palatele despre care se vorbește în ghiduri, să vă plimbați prin orice bloc cu număr de clădiri și palate maiestuoase, nu plăcut foarte mult asta.
- Orașul nu s-a ridicat la ceea ce mă așteptam, nu poate concura cu Budapesta, Praga și Varșovia, orașe sunt mai mult „vest-europene”, în timp ce în București chiar am simțit că este „Europa de Est”.
- Serviciul în orice restaurant a fost îngrozitor, oamenii pe care i-am văzut nu au zâmbetul pe buze.
- Cuvintele „mulțumesc”, „scuză-mă”...nu le-am auzit, nu am văzut un serviciu atât de prost în viața mea. Oamenii nu puteau vorbi un pic de engleză, aceasta era chiar o problemă.
- Taximetriștii sunt cei mai mari hoți din lume, te verifică întotdeauna cât te percepe pe leu înainte de a începe. Am fost în mod constant suprataxat și doar când unul dintre prietenii mei români a negociat tariful am plătit de 3 ori mai puțin!
- Mâncarea nu era, nu are nimic special. Părea să-i lipsească orice gust real, foarte bland. Viața de noapte cu cluburile foarte „cliq-ish” fară mulțimea „în”, mi s-au recomandat cluburi de top precum Bonsai și Bamboo foarte scumpe, am fost la Office and Planters, locuri pline de femei frumoase dar nu cele mai prietenoase, simți că este o petrecere privată doar pentru ei, în timp ce când intru într-o discotecă din Varșovia, mi se pare mai degrabă o petrecere cu toată lumea invitată.
- Fetele chiar lucrează în aceste locuri care sunt acolo doar pentru a scoate bani de la turiști, nu le este rușine să vă spună cât de mult le costă timpul, în fiecare seară mi s-au oferit serviciile unor fete muncitoare de la proxeneți care se întâlnesc la colțurile străzilor, nu stilul meu. Hotelul Rembrandt, locație superbă, nu au suficiente lucruri pozitive. La Ramada Majestic nu a fost ok și se presupune că are 4 stele.
- Nu pot recomanda mai mult acest oraș, după ce l-am văzut, nu mă mai întorc, prefer Budapesta unde cu adevărat mâncați bine și beneficiați de servicii remarcabile, să vedeți o arhitectură frumoasă, unde întâlniți oameni interesanți și chiar vă distrați, cu siguranță nu mă voi întoarce curând la București sau Romania, un sentiment „acest oraș nu este, nu are nimic special”...